A hétvégét nem a fogadócsaládommal töltöttem, mert nekik más dolguk akadt, hanem egy angol-francia családdal, akikkel a gulyás-esten ismerkedtem meg: Sylvie (36), Howard (41), Benjamin (10) és Louise (6). Sylvie családjában 3 szülinapot is ünnepeltek most szeptemberben, és ennek örömére meghívták az egész családot, plussz engem, így 17-en ebédeltünk együtt. Rekord hosszúságú ebéden vettem részt. Délben elkezdtük az előétellel (sonka-sárgadinnye nyársra húzva, vaddisznókrémes falatok, sangria). Aztán következetett a főétel: tenger gyümölcsei kosár: többféle rák, kagyló, csiga, osztriga, garnéla. Mindegyiket megkóstoltam. Csomó eszköz volt az étkezéshez: szóró, kaparó, törő eszközök. Howard ült mellettem, és mindegyik állatnál megmutatta, melyik eszközt kell hozzá használni, melyik részét lehet megenni. A csiga nem annyira ízlett: nem volt semmi különös íze, és kicsit rágós is. De a többi finom volt házi majonézzel. Jó ideig eltartott, amíg a páncélokból kiszabadítottuk az ebédünket. Utána sajtot ettük, végül 6 óra körül szülinapi torta volt a desszert. És persze közben folyamatosan különféle bort iszogattunk. Szóval igazi kulináris élmény volt ez az ebéd.
A szombat éjszakát is ott töltöttük, aztán vasárnap ebéd után (ez már nem volt annyira extra) visszajöttünk St Florent-ba.
Képek:
http://picasaweb.google.com/dulaedina/LaPossoniere#